Hva er økologisk bomull

Hva er økologisk bomull

1-1
1-2

Hva er økologisk bomull?

Økologisk bomullsproduksjon er en viktig del av bærekraftig landbruk. Det er av stor betydning for å beskytte det økologiske miljøet, fremme en sunn utvikling av mennesker og møte folks forbrukerbehov for grønne og miljøvennlige økologiske klær. For tiden må økologisk bomull hovedsakelig sertifiseres av flere store internasjonale institusjoner. Markedet er for tiden kaotisk og det er mange utroskapere.

Karakteristisk

Siden organisk bomull trenger å opprettholde sine rene naturlige egenskaper under prosessen med planting og veving, kan de eksisterende kjemiske syntetiske fargestoffene ikke farges. Kun naturlige plantefarger brukes til naturlig farging. Naturlig farget økologisk bomull har flere farger og kan dekke flere behov. Økologiske bomullstekstiler egner seg til barneklær, hjemmetekstiler, leker, klær osv.

Fordeler med økologisk bomull

Økologisk bomull føles varm og myk å ta på, og får folk til å føle seg helt nær naturen. Denne typen null-avstandskontakt med naturen kan frigjøre stress og gi næring til åndelig energi.

Økologisk bomull har god luftgjennomtrengelighet, absorberer svette og tørker raskt, er ikke klissete eller fettete, og genererer ikke statisk elektrisitet.

Fordi økologisk bomull ikke har noen kjemiske rester i produksjonen og prosessen, vil den ikke indusere allergier, astma eller atopisk dermatitt. Babyklær i økologisk bomull er veldig nyttige for spedbarn og små barn. Fordi økologisk bomull er helt forskjellig fra vanlig bomull, er plante- og produksjonsprosessen helt naturlig og miljøvennlig, og inneholder ingen giftige og skadelige stoffer for babyens kropp. I tillegg har voksne også begynt å bruke økologiske bomullsklær, noe som er gunstig for deres egen helse. .

Økologisk bomull har bedre pusteevne og holder på varmen. Iført økologisk bomull føles den veldig myk og behagelig, uten irritasjon, og er veldig egnet for babyens hud. Og kan forebygge eksem hos barn.

I følge Yamaoka Toshifumi, en japansk promotør for økologisk bomull, fant vi ut at de vanlige bomulls-T-skjortene vi har på kroppen eller bomullslakenet vi sover på kan ha mer enn 8000 kjemiske stoffer igjen på seg.

Sammenligning av økologisk bomull og farget bomull

Farget bomull er en ny type bomull med naturlig farge av bomullsfiber. Sammenlignet med vanlig bomull er det mykt, pustende, elastisk og behagelig å ha på seg, så det kalles også et høyere nivå av økologisk bomull. Internasjonalt kalles det Zero Pollution (Zeropollution).

Fordi fargen på farget bomull er naturlig, reduserer den kreftfremkallende stoffer som produseres i trykke- og fargeprosessen, og samtidig alvorlig forurensning og skade på miljøet forårsaket av trykking og farging. Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen (ISO) har kunngjort ISO1400-sertifiseringssystemet uten forurensning, det vil si at tekstiler og klær har bestått miljøsertifisering og fått en grønn tillatelse for å la dem komme inn på det internasjonale markedet. Det kan sees at, overfor det 21. århundre, har den som har grønn produktsertifisering det grønne kortet for å komme inn på det internasjonale markedet.


Innleggstid: 27. mai 2021